Betting på E-sport – CSGO, Dota 2, LoL och mycket mer

Betting på E-sport, elektronisk sport, alltså dator- och TV-spel är en enorm och konstant växande marknad inom odds och betting. Det är en värld i ständig rörelse, och nya spel utvecklas konstant. Dessutom uppdateras äldre spel, och nya vapen och karaktärer läggs till. Precis som när du bettar på traditionella sporter så gäller det att vara med i svängarna, och hålla dig uppdaterad på vad som händer i spelvärlden.

De flesta spelbolagen erbjuder odds och betting på E-sport idag, och det blir allt större och större. Några av de största bolagen har till och med börjat sponsra lag och arrangera egna turneringar. Att komma igång med E-sport betting kan kännas som ett stort projekt, men när du väl börjar kommer du upptäcka att det är både lättare och roligare än vad du kanske först trodde.

Spelbolag No Deposit Bonus Bonus Reload Bonus Besök
100 kr free bet BesökT & C Apply
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
100 kr BesökT & C Apply
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
100 kr BesökT & C Apply
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
Spela direkt BesökT & C Apply
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
100 kr BesökT & C Apply
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Hur bettar man på E-sporter?

Du bettar på E-sport precis som du bettar på all annan sport. Du har tillgång till handikapp och kan spela på matchens vinnare, matchens lirare, över/under, vunna rundor, antal kills och mycket mer. I olika spel finns det också olika särskilda bets, precis som oddsen skiljer sig mellan boxning och tennis. I MOBA spelen kan det till exempel vara vem som får matchens första kill eller vilket lag som först får ner kartans boss. Utforska spelutbudet och de olika E-sporterna för att få mer förståelse för de olika odds och bets som finns tillgängliga, och hur de fungerar. Och du, glöm inte att du kan använda din oddsbonus för odds på E-sport!

Prova betting på dessa E-sporter

När du vill komma igång med betting på E-sport måste du först välja vilken typ av spel du är intresserad av. Det finns många olika kategorier eller genrer att välja bland. Vissa föredrar snabba skjutspel, medans andra är mer intresserade av schackliknande strategi. När du vet vilken typ av genre du föredrar kan du sålla ned alternativen till ett mer specifikt antal spel, och därefter enkelt välja det du tycker ser roligast eller snyggast ut. Följande kategorier är bland de största inom E-sport, något du även kan läsa om hos Swebetting.com.

Sportspel – Som verklig sport, fast digital

Sportspelen har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Hardcore fans av till exempel fotboll eller hockey verkar helt enkelt inte få nog av sina sporter, och sportspelen har blivit en stor marknad inom E-sport. Här har du allt från motorsporter till fotboll att välja bland. De största spelen inkluderar NBA, FIFA och NHL.

Fighting-spel – Besegra motståndaren 1 mot 1

I fighting-spelen ställs du och din motståndare mot varandra på en mindre spelplan. Det finns oftast en uppsjö av fighters att välja bland, och de kommer allihopa med särskilda slag, grepp och specialattacker. Ibland går det att interagera med spelplanen, och ibland är den tom så när som på spelarnas karaktärer. Populära spel inkluderar Super Smash Bros. Ultimate, Street Fighter, Mortal Kombat samt Tekken-serien, och även verklighetsbaserade MMA och boxningsspel.

MOBA – Multiplayer Online Battle Arena

Här möts 2 lag med 5 spelare vardera och väljer bland en enorm mängd olika hjältar med unika förmågor. Spelare försöker ta kontrollen över spelplanen, förstöra motståndarens torn, döda motspelare och slutligen förstöra deras bas. Kartan är full med neutrala monster och bossar. Genom att döda motståndare kan du samla guld, och för denna valuta kan du köpa föremål som gör din karaktär starkare. Detta är just nu den kanske absolut mest populära kategorin i E-sport. Dota 2 turneringen The International är det mest prestigefyllda och vinstbringande evenemanget inom E-sport. Populära spel inkluderar Dota 2, League of Legends och Heroes of the Storm. När det kommer till live betting på E-sport så är nog MOBA störst.

Battle Royale – Massor av spelare på en krympande spelplan

I Battle Royale spelen kastas uppemot 100 spelare in på en enorm, men sakta krympande spelplan. Denna är full av vapen, utrustning och interaktiv miljö. Det gäller för varje spelare, eller ibland lag, att bli de sista överlevande på kartan. Populära spel är Fortnite, Apex Legends och PUBG.

Betting på E-sport - CSGO, Dota 2, LoL och mycket mer

FPS – First Person Shooter

Lagspel där 5 personer möter 5 andra på en av spelets olika banor. Det gäller att eliminera samtliga motståndare eller att vinna ett särskilt objektiv för att ta hem rundan. Bäst av ett förutbestämt antal rundor vinner. För vunna rundor och kills belönas pengar, som kan användas till att köpa bättre vapen samt utrustning, och ibland även specialförmågor. Spel i den här kategorin inkluderar ibland olika hjältar med särskilda förmågor som spelarna får välja bland. De största spelen just nu är CS:GO, Valorant och Overwatch.