Betta på Ishockey – sporten Sverige är mest dominant inom

Ishockey är en stor del av svensk idrottskultur och kommer så förbli genom alla tider. Efter fotbollen är ishockeyn på en klar andraplats och trots klimatkriser förblir Sverige ett land som är duktiga på vintersport. Detta märks framförallt inom hockeyn eftersom Sverige har mängder av världsstjärnor i sporten. Både historiskt sätt men också genom antalet aktiva spelare du hittar inom både SHL och NHL.

Spelbolag No Deposit Bonus Bonus Reload Bonus Besök
1 000 kr BesökT & C Apply
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
1 000 kr BesökT & C Apply
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
1 000 kr BesökT & C Apply
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
2 000 kr BesökT & C Apply
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
1 000 kr BesökT & C Apply
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Därför är det inte konstigt att intresset för de flesta svenskar fortsätter att vara stort kring ishockey. Framförallt när det kommer till betting på ishockey och antalet alternativ som finns tillgängliga för dig som spelare. Förutsättningar att njuta av betting på ishockey kunde inte vara så mycket bättre för en svensk spelare.

Betting på Ishockey

Vanliga marknader för betting på ishockey

När det kommer till ishockey och betting på sporten finns det en del marknader som är mer populära än andra. För att få ut mest av din betting är det bra att veta vad de olika marknaderna betyder.

1X2 vs Money Line

I fotbollen är det 1X2 som är den mest populära marknaden men i ishockey är det vanligare med Money Line. I hockey kan det inte bli oavgjort utan då väntar förlängning och eventuella straffar. Även om det går att betta på 1X2 är det inte så många som gör det eftersom då räknas resultatet endast efter ordinarie tid. Money Line betyder således resultatet inklusive förlängning och straffar och utan tvekan är det den vanligaste marknaden du som spelare kommer hitta kring betting på ishockey.

Över/under antal mål och utvisningsminuter

En annan populär marknad att testa är över/under. Till exempel är det mycket vanligt att betta över/under på antalet mål eller utvisningsminuter. Brytpunkten kring mål brukar vara 3,5 mål eftersom det är snittantalet mål i en hockeymatch. Vissa gillar att istället betta på en mer specifik marknad som över/under antal mål i Power Play eller en viss spelares prestation.

Mål och assists

En annan marknad som många föredrar är att spela på är vem som gör mål och assist, eller en kombination av båda som du får när du bettar på vem som gör poäng. Eftersom det är två spelare i ishockey som får assist-poäng haglar det av poäng under en match. Därför är det roligt att betta på poängspelare i olika matcher.

Långtidsspel

Inför säsongsstart och större turneringar är det läge att prova på ett långtidsspel. Du kan spela på vem som kommer vinna SM-guld, Stanley Cup, bästa poängspelare, värsta buse, årets rookie och mycket mer. Långtidsspel ger ofta höga odds eftersom det är mycket som kan ske under en säsong.

Betta live på Ishockey

Du kan givetvis också betta live på ishockey för ännu mer spänning. Faktum är att ishockey kanske är den sporten som är mest lämpad för live betting. Utgången förändras hela tiden och det kan svänga otroligt snabbt. En tvåmålsledning kan till exempel vara borta på några minuter. Ju mer du tittar på ishockey desto bättre kommer det att gå för dig i din live betting.

Vissa av de största spelbolagen har till och med rättigheter att visa live streamad sport. Betsson är huvudsponsor för SHL medan flera spelsidor visar KHL och andra internationella hockeyligor gratis till sina kunder.